Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hellmut Lotti goes Metal op Na Fir Bolg Vorselaar

URL

Helmut Lotti komt naar Na Fir Bolg.  Hij  heeft zich in zijn reeds 30 jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet, het populaire meerdaagse metalfestival, wat leidde tot een spectaculair optreden met de grootste classics uit het hardrock- en metalgenre voor een publiek van echte metalheads in een tot de nok gevulde 'Metal Dome'.

Wat op 18 juni 2023 begon als een eenmalig optreden tijdens Graspop Metal Meeting, is in een mum van tijd uitgegroeid tot een heuse najaarstournee met concerten verspreid over Vlaanderen, Brussel, Wallonië en Nederland. Na een ijzersterke tour in najaar met maar liefst 15 uitverkochte concerten bewijst de zanger nog maar eens één van de meeste veelzijdige en succesvolle Belgische artiesten van de afgelopen decennia te zijn.

Hellmut Lotti brengt een uitgebreid hardrockrepertoire met al zijn favorieten uit het genre, waaronder classics van AC/DC, Motörhead, Scorpions én natuurlijk Iron Maiden.

NA FIR BOLG presents  Hellmut Lotti goes Metal

ZATERDAG 6 JULI 2024

www.nafirbolg.be 

Deel dit artikel